31.12.2012 - S posledním dnem v roce mám NOVINKU. Podle všech příznaků je Bagirka březí, takže na konci ledna, pokud vše dobře dopadne, budeme mít miminka, na která se moc těším !!! Držte nám palečky.
21.12.2012 - Holčičí trio oslavilo dnes svoje již 3. narozeniny. 31. prosince oslaví Zizinka již svoje 7. narozeniny. Toto letí......
20.12.2012 - Krásné vánoce a hodně štěstí v Novém roce 2013, přeji Všem čtyřnohým kamarádům, jejich paníčkům, přátelům, kamarádům, chovatelům i těm ostatním......

3.12.2012 - Dnes přišel Jezabelce oficiálně potvrzený klubový champion YTKCHaJP.
1.12.2012 - Bonitace I.CZ - hotel Populus. Dnes jsem úspěšně zbonitovala Jessinku, téměř se samými nulami a úplným chrupem (pouze za srst máme 1) . Chovná bude od 15. ledna 2013, kdy jí bude 15 měsíců.

29.11.2012 - Mám velkou novinku!! Jedna z mých výstavních holčiček - Bagirka, se rozhodla, že začne ve výstavní pauze hárat a tak jsem se rozhodla ji nakrýt.  Vybrala jsem mladého, krásného a výstavně velmi úspěšného pejska Hobby od Pekelské brány. Pokud se vše zadaří měla by se štěňátka narodit koncem ledna 2013. Více informací najdete pod odkazem štěňata a až se štěňátka narodí tak pod odkazem odchovy, kam samozřejmě budu také přidávat aktuální fotky štěňátek. Více fotografií a informací o pejskovi najdete zde: http://www.sareckaskala.wz.cz

Aktualizován odkaz štěňata o plánovaná krytí

28.11.2012 - Do galerie přidána jorkomania - kolekce sošek a předmětů s motivem jorků

3.11.2012 - Mezinárodní výstava psů  Praha - Letňany, Rozhodčí A. Mudra
Na tuto letos již definitivně poslední výstavu jsem přihlásila Baccarku do třídy otevřené (naposledy povinně) a Jesinku do třídy mladých. Dělala jsem si naděje, že by Baccarka kromě německého šampiona letos splnila podmínky i pro udělení českého. Když jsem však viděla rozpis kruhů a obrovskou konkurenci (převážně z ruska) v obou třídách (9 zvířat), tušila jsem, že se to nejspíš nepovede. Baccarka se krásně předvedla a mám radost, že jí předvádění se v kruhu začalo zase bavit. Konkurence však byla obrovská-9 pěkných zvířat a tak na Baccarku pořadí tentokrát nezbylo, ale odnesla si známku Výborná s vynikajícím posudkem.Vtipná poznámka pana rozhodčho, jestli bych si nechtěla taky pořídit nějaký normální, třeba hrbatý zvíře, mě opravdu pobavila. Na tom, že mají holky krásné stavby těla si zakládám.
Vystavovala jsem v otevřené třídě také pejska od Vlasty Veselé a mám radost, že přestože jsem převáděla pejska prvně a v postoji jsme se spolu trošku prali, vyběhala jsem v konkureni 8 zvířat krásné 4 místo.
Největší radost mě však udělala nna stránky chodí neustále. Fakt se nad tím velmi bavím.
Teď už nás čeká jenom v prosinci bonitace a pak si dáme delší výstavní pauzu.

07.10.2012 - Dnešní neděli jsem měla přihlášenou krajskou výstavu Praha - Rychety. Původně měla posuzovat paní Olga Dolejšová, ale na poslední chvíli změnili rzhodčího na pana Jančíka. Přihlášenou jsem měla Bagirku a Jesinku. Bohužel, počasí nám nepřálo a už od večera pršelo a i ráno lilo jako z konve a tak jsem se rozhodla na výstavu nejet, protože zdraví nás všech je přednější. Být celé dopoledne venku na dešti je opravdu nesmysl a vystavovat jorka v mokré trávě a za deště, ještě větší. Alespoň jsem vyfotila Jesinku, když jsem jí znovu zabaíčkovala.

24.9.2012 - Dnes přišel Baccarce oficiálně přiznaný titul : "NĚMECKÝ ŠAMPION"
15.9.2012 - Krajská výstava Liberec. Rozhodčí: Zdeněk Kliment.
Na tuto výstavu jsem jela poprvé v roce 2006 a od té doby tam jezdím pravidelně. Tentokrát jsem přihlásila Jezabelku, která už je ve třídě mladých a Bagiráčka do otevřené třídy. Obe holčičky se krásně předvedly a proto společně s krásnými posudky, si odnesly tato ocenění:
Buena Jezabel Infiela Cartagena - Výborná 1, Vítěz třídy mladých
Baghira Esta Quiquilla - Výborná 1, Vítěz třídy otevřené

8.9.2012 - Klubová výstava C.Y.T. e.v. Thalheim - Germany, Rozhodčí: Petr Řehánek
Tuto sobotu jsem jela s Baccarkou do německého Thalheimu. Hned u vchodu jsme dostali plnou tašku pamlsků. 
Baccarka se panu rozhodčímu moc líbila a tak si z kruhu odnesla tato ocenění: Excelent 1, VDH, CYT, Res. CAC s vynikajícím posudkem.
Tento a loňský rok se Baccarka zúčastnila v Německu několika výstav, na většině vyhrála s těmito výsledky:


20.08.2011 Leipzig - Excellent 1, VDH, CAC, Res. CACIB - rozhodčí: A. Kriechbaumer
26.11.2011 Annaberg - Excellent 1, VDH, CYT - rozhočí: Mgr. Božena Ovesná
27.11.2011 Annaberg - Excellent 1, VDH, CYT, Res. CAC - rozhodčí Yolanda Nagler
09.06.2012 Erfurt- Excellent 1, VDH, CAC, KFT, BOB - rozhodčí: Vihra Grigorova
10.06.2012 Erfurt - Excellent 1, VDH, CAC, CACIB, BOS,
Landessieger Thüringen - rozhdčí: Dorota Witkowska
08.09.2012 Thalheim - Excellent 1, VDH, CYT, Res. CAC - rozhdočí: Petr Řehánek

mto splnila podmínky pro udělení prvního dospělého titulu: NĚMECKÝ ŠAMPION VDH

1.9.2012 - Klubová výstava I. CZ - Mladá Boleslav. Rozhodčí: MVDr. Miroslav Vitásek.
Na tuto výstavu jsem přihlásila jenom Jezabelku. Myslela jsem si, že za roky co jezdím na výstavy, už leccos znám a málo co mě dovede překvapit. O rozhodčím, který tuto výstavu posuzuje je známo a přesvědčila jsem se o tom i před nějakým časem, kdy Baccarku o titul BOJ porazil zcela černý pes, že tomuto rozhodčímu se líbí tmaví - černí psi. Vím, že štěně je zatím černé a přebarvování bude trvat nejspíš delší dobu, pokud se vůbec povede. Ale chtěla jsem mít doma tuto krevní linii a nepředpokládala jsem, že bude štěně černé. Chtěla jsem pro začátek vyjezdit se štěnětem, alespoň klubové tituly. V mladých psech vyhrál úplně černý pes a tak jsem nastupovala do třídy mladých v celkovém počtu 13 jedinců s klidem. Protože ve třídě bylo opět k vidění kde co, od hrbatých, šmajdavých psů, po většinu černých s naprosto tmavými i hlavami, což štěně nemá. Štěně se velmi pěkně předvedlo a dostalo tento posudek:
10 měsíční fenka správného rámce, výrazná hlava, skus těsně nůžkový, rovný hřbet, barva tan světlejší, dosud nepřebarvená barva pláště, správná mechanika pohybu. Pokud se tomuto rozhodčímu líbí tmavší psi, protože i spousta světlejších psů obdržela známku VD, nechápu proč tedy štěně odešlo z kruhu taktéž se známkou VD. Zakládám si na tom, že vystavuji pouze zcela rovná zvířata a opravdu mě uráží, když se před nás dostanou zvířata hrbatá a s jinými vadami, se známkami výborná. Je zvláštní, že pes být černý může a fena ne, to nějak nechápu.
Mám přihlášené tento rok ještě 3 výstavy. Další zatím, neplánuji - počkám, zda štěně přebarví a nebo ne.
25.8.2012 - Mezinárodní výstava Mladá Boleslav. Rozhodčí: Ingrid Ehold, Austria.
Na tuto výstavu jsem přihlásila jenom Baccarku, kdyby se náhodou podařilo získat poslední potřebný CAC. Celou noc před výstavou propršelo, ale v hale bylo stejně úmorné vedro. Paní rozhodčí byla velmi pečlivá a přísná. Zadala i spoustu známek VD. Ono tedy není divu - na výstavě bylo k vidění kde co, od naprosto černých, bez srsti, po hrbaté, kulhavé, případně nezvládnutelné jedince, zcela nepřipravené na výstavu. Opravdu nechápu proč tato zvířata a ještě k tomu na mezinárodní výstavu majitelé hlásí, ale jsou to jejich peníze, že?
Baccarce se už odpoledne příliš nechtělo chodit, protože čekala na posouzení v příšerném vedru příliš dlouho, přesto se však v konkurenci 6 zvířat neztratila a obsadila třetí místo se známkou Výborná 3, s vynikajícím, bezchybným posudkem.
Kamarádce Hance se podařilo vyhrát třídu mladých s jejím pejskem Cerberosem a dodělat tak českého junioršampiona. Ještě jednou moc moc gratuluji Hani a Cerbi.

11.8.2012 - Speciální výstava YTKCHaJP- Kladno.  Rozhodčí: RNDr. Jaroslava Ovesná
Jezabelka se vystavovala prvně ve třídě mladých a získáním známky "Výborná" by splnila podmínky pro udělení prvního titulu "Klubový šampion YTKCHaJP. Ostatní holky jsem nehlásila, protože tento typ výstavy již nepotřebují. Konkurence ve třídě mladých byla velká. Z celkového počtu 12, se dostavilo  11 fen. Jezabelka se velmi pěkně předvedla a tak s krásným posudkem: "10 měsíční fena, výborné konstituce, dobrá hlava, pěkné pevné ucho, výborná linie krku a hřbetu, pěkný hrudník, pěkné předhrudí, zatím černá barva pláště", získala potřebnou známku Výborná pro udělení zmíněného titulu. Paní rozhodčí děkuji za milé posouzení a pěkný přístup k našim čtyřnohým miláčkům. Za milou společnost děkuji Hance a Davidovi a také novým přátelům, s kterými jsem se na výstavě seznámila.
21.7.2012 - Mometálně v naší chovatelské stanici nemáme žádná štěňátka. Plánuji krytí Andarielky, která by pravděpodobně měla hárat v srpnu.
V chovatelské stanici "Z vetraku" se narodila štěňátka. Více informací:  http://www.zvetraku.wz.cz

14.7.2012 - Česká národní výstava psů - Mladá Boleslav, Rozhodčí: Bohuslava Švajdová
Na tuto výstavu jsem jela po měsíční pauze a přihlásila na ní všechny holčičky, s kterými jezdím. Mám velkou radost, protože se nám dařilo. Jezabelka, naposledy ve třídě dorostu, obsadila druhé místo v celkové konkukrenci 3 štěňat.
Baghirka nastoupila do otevřené třídy (konkurence 4 fen). Paní rozhodčí se velmi líbila a Baginka si to vyloženě užívala a tak se i perfektně předvedla. Nakonec si odnesla známku Výborná 1, CAC. Baccarka ve třídě vítězů se také velmi pěkně předvedla a nakonec v porovnání s Bagiráčkem si odnesla tyto tituly:
Výborná 1 CAC, CAC ČMKU, Národní vítěz, BOS.
Paní rozhodčí děkuji za důkladné a precizní posouzení i milý přístup. Kamarádce Hance Nefertiti a jejímu příteli za milou společnost a především za pomoc při předvedení Bagirky o titul Národní Vítěz. Bylo úmorné vedro, i když ráno to vypadalo, že bude zima a deštivo.
Vtipné je, že Baccarka přesně před rokem na této výstavě získala ty samé tituly, to byla ještě v mezitřídě.

17.6.2012 - Krajská výstava KCHMPP - Mladá Boleslav. Rozhodčí: Tibor Havelka
Na tuto výstavu jsem přihlásila Jezabelku do dorostu a Baccarku do třídy vítězů. Byl to takový relax po minulém vyčerpávajícím víkendu. Pan rozhodčí byl velmi přísný, zadával známky VD a často nezadal ve třídě titul vůbec.
Jezabelka ve třídě dorostu si vybojovala známku Velmi nadějná 1.
Baccarku jsem přihlásila do třídy vítězů. Panu rozhodčímu se velmi líbila a tak si odnesla z kruhu titul Výborná 1, Vítěz třídy, Krajský vítěz a nakonec získala i titul Vítěz krásné louky. Panu rozhodčímu velmi děkuji za krásné posouzení a bezchybné posudky. Na závěrečky jsem nečekala, protože počasí se začalo kazit a už cestou domů jsem chytla déšť. Výstava byla super. Myslím, že většina pořadatelů výstav, zvláště mezinárodních a klubových má co dohánět, co se organizace a cen týče. Krásné poháry a kokardy se jen tak nevidí. Děkuji kamarádce Hance za super strávený den. Vlevo na fotce s Baccarkou pejsek Cerberos Mini Mystery.

9.-10. 6. 2012 - CAC-CACIB ERFURT - GERMANY
Na tuto výstavu jsem přihlásila jenom Baccarku, protože s ní potřebuji dodělat německého šampiona. Moc jsem se netěšila, protože velmi nerada odjíždím od smečky na víc než jeden den. Záměrně na tuto výstavu jsem Baccarce vyrobila 2 nové mašličky, které jsem z legrace nazvala cacibobové. Výstava byla velmi pěkná, i když nemám ráda změny rozhodčích. Rakouskou rozhodčí nám vyměnili za bulharskou bez ohlášení, druhý den místo švýcarské nám dali polskou a ještě k tomu nás přesunuli do jiného kruhu a šli jsme na řadu až po vystavení plemen, která byla před námi. Představa jorka na kleci mezi pitbulama a stafordama mě děsila, ale naštěstí proběhlo vše v klidu. Můj cíl byl získat další dvě potřebná VDH na titul německý šampion. To se podařilo a prakticky má Baccarka splněny podmínky pro udělení německého šampionátu, akorát bohužel v Německu nejsou potřebné 2 výstavní sezony, jako u nás, ale 1 rok a den. Tudíž musím ještě na jednu výstavu (jedno jakou) někdy na podzim. Jsem pyšná na to, že se nám podařilo získat ta nejvyšší ocenění, jako je BOB a CACIB a tím udělat první krůček k titulu Interchampion. Zajímavé bylo zúčastnit se závěreček a ještě k tomu získala i titul "Landessieger Thüringen".
A tady jsou výsledky: Bohužel lepší foto nemám.

9. 6. 2012 CAC ERFURT - Rozhodčí: Mrs. Vihra Grigorova (BG)
JCH.Baccara Esta Quiquilla - Excellent 1 VDH, CAC, BOB

10. 6. 2012 CACIB ERFURT - Rozhodčí: Mrs. Dorota Witkowska (Pl)
JCH.Baccara Esta Quiquilla - Excellent 1 VDH, CAC, CACIB, BOS, a titul "LANDESSIEGER THÜRINGEN"

2.6.2012 - Klubová výstava I. CZ yorkshire klubu - Lysá Nad Labem. Rozhodčí: Jakub Tvrdík.
Na tuto výstavu jsem jela především proto, že jsem známým slíbila pomoci při bonitaci jejich pejska. Přemýšlela jsem koho přihlásit a nakonec jsem to překombinovala. Jak tak všude jezdím i se štěndem, tak s velkýma holkama, tentokrát  jsem se rozhodla přihlásit jenom štěně. Nebyl to nejlepší nápad. Jezabelka se sice rozhodčímu líbilo, ale bohužel už míň se mu líbila barva. Takže se umístila na druhém místě, se známkou
Velmi nadějná 2. V otevřené třídě nebyla nahlášená žádná konkurence a proto byla škoda, že jsem tentokrát nepřihlásila žádnou z velkých holek.
26.5.2012 - Mezinárodní výstava Litoměřice. Rozhodčí: Leoš Jančík. Na tuto výstavu jsem přihlásila Bagiráčka a Jezabel. Jezabelka se velmi pěkně předvádí, ale panu rozhodčímu trošku vadila tmavší barva pláště a tak se umístila v konkurenci 4 štěňat na druhém místě se známkou Velmi nadějná 2, za fenkou, která už je světlá. Nějak to nechápu. Mě kdysi rozhodčí na takovou podobnou barvu u Zizinky řekl, "že ta už modrá byla". Je jasné, že těžko bude tmavnout, ale Jezabelka se bude přebarvovat do správné barvy postupně.
Bagiráček,  také v konkurenci 4 feneček -
Výborná 3. Vzhledem k tomu, že pan rozhodčí byl velmi přísný a známka nadějná, velmi dobrá a nebo dokonce i dobrá  mu nebyla cizí, jsem za takové výsledky ráda a ještě radši za krásné bezchybné posudky.
19.5.2012 - Oblastní výstava Kačina u Kutné Hory. Rozhodčí: V. Tichá. Zatímco většina vystavovatelů jela do Rakouska na světovku, já si zajela relaxovat na krásnou oblastní výstavu v areálu zámku Kačina. Přihlásila jsem Jezabelku a Bagiráčka. Paní rozhodčí V. Tiché, které si velmi vážím a je o ní známo, že je přísná, se obě holčičky moc líbily a tak získaly tyto tituly: Baghira - Výborná 1, Vítěz třídy, Oblastní vítěz a Jezabelka - Velmi nadějná 1, obě s perfektními posudky. Výstava se vydařila a i počasí, které celý týden strašilo zimou, bylo nakonec super. Děkuji Hance R. za milou společnost.
Na těchto fotkách zleva: Baghira, Jezabel, Rocco Tinny Angel a Cerberos Mini Mystery
5.5.2012 - CACIB PRAHA-LETŇANY rozhodčí Zdeněk KLIMENT. Na tuto výstavu jsem jela s Baccarkou v naději, že by si mohla dodělat českého šampiona, na kterého jí chybí poslední CAC z mezinárodní výstavy a přihlásila jsem i štěně. Nebudu to více rozvádět jen pro znalé věci napíši, že prostě přes "něco vlak nejede a jen doufám, že si ta dotyčná ty ***** výhry užije a má klidný spánek".  Baccarka v konkurenci 3 fen, Výborná 2, Res. CAC s vynikajícím posudkem a pochvalou za perfektní předvedení, kterou dostalo i štěně. Jezabelka se velmi pěkně převedla a tak skončila v konkurenci 4 štěňat Velmi nadějná 2, za její sestřičkou, které tímto gratuluji.

28.4.2012 - Pojizerská krajská výstava - Mladá Boleslav. Rozhodčí: Alena Auerbach
Na tuto výstavu jsem přihlásila jenom Jezabelku, poprvé do třídy dorostu. Byla moc šikovná a tak si i s krásným posudkem: "6-ti měsíční fena, skus nůžkový, oko tmavé, správné hlavy, rovný hřbet, správné úhlení končetin, srst odpovídá věku, výborný pohyb" odnesla známku
Velmi nadějná 1.

22.4.2012 - CACIB DRESDEN - rozhodčí Leoš Jančík. Na tuto výstavu jsem jela jenom s Baccarkou a nějak jsme ani jedna neměla svůj den. Já měla celý týden nějakou virózu a Baccarka střevní potíže. Váhala jsem jestli jet a nebo ne. Baccarce evidentně moc dobře nebylo, nechtělo se jí chodit a tak se ani nedivím, že se umístila až na 3. místě se známkou Excellent 3. Vezla jsem sebou i Bagiráčka a Jezabelku, s kterou jsme potrénovaly v kruhu, je moc šikovná, mám z ní radost.
8.4.2012 - Klubová výstava YTKCHaJP Praha - Dolní Počernice, rozhodčí: Mgr. B. Ovesná
Na této výstavě dostaly Baccarka a Baghirka poháry za klubové šampiony. Přihlásila jsem Baghirku do otevřené třídy a Jezabelku naposledy do třídy štěňat. Jezabelka VN 2 s velmi pěkným posudkem, Bagiráček v konkurenci 6 fen skončila na 4. místě se známkou Výborná 4 a velmi pěkným posudkem. Více foto zde:
1.4.2012 - Dnes nás bohužel navždy opustila krásná fenečka Pussy z Jinonické zahrady. Maminka krásných štěňátek - Andarielky, Aríska, Amorka, Baccarky, Baghirky a Bansheenky. Byla to velmi milá fenečka, která nám bude moc chybět. Bohužel jí zradilo srdíčko. Navždy zůstane v našich srdcích. Letos v květnu by jí bylo 8 let.
31.3.2012 - Mezinárodní výstava psů - České Budějovice, rozhodčí: Mgr. B. Ovesná
Na tuto výstavu jsem jela s Baccarkou a premiéru měla moje nová fenečka Jezabel. Baccarka ve třídě otevřené v konkurenci 7 fen skončila na čtvrtém místě se známkou Výborná 4. Jezabelka byla ve třídě štěňat sama, Paní rozhodčí se líbila a tak i s krásným posudkem dostala známku Velmi nadějná 1.
27.3.2012 - Dlouho jsem nepřidala žádné novinky ani fotky. Jezabelka oslavila 5. měsíc a pomalu se připravuje na svou první výstavu, tak jenom nějaká ta fotečka.Více v galerii.

4.2.2012 - Mezinárodní výstava psů Brno - rozhodčí: Z. Petik - Hungary. Na tuto výstavu jsem jela s Baccarkou a poprvé jsem vezla i Jezabelku, aby se seznámila s výstavním prostředím a také si vyzkoušela ťapat v kruhu. Byla moc hodná a vše krásně zvládla. Baccarka nastoupila do otevřené třídy - konkurence 8 krásných fen, z velké části zahraničních. Paní rozhodčí se moc líbila a tak jí vybrala mezi 4 nejlepší feny. Nakonec si vyběhala krásné 3. místo - Výborná 3.
15.1.2012 - Dnes má Jezabelka 3 měsíce a tak jsem udělala pár foteček. Více v galerii:

7.1.2012 - Dnes jsem si zcela neplánovaně přivezla z chovatelské stanice INFIELA CARTAGENA krásnou fenečku, jménem Buena Jezabel. Je to štěňátko po pejskovi ICH.Cody Chomutovská krása, který se pyšní mnoha tituly (Interchampion, Grandchampion atd.) a fence JCH. Angelina Fleur Chilli Keks, kterou můžete také ještě vidět na výstavách. Pokud se vše bude dobře vyvíjet, můžete nás již brzy také vidět ve výstavním kruhu. Další její fotografie najdete v její galerii:

1.1.2012 - Přeji všem našim přátelům hodně štěstí, zdraví a lásky v Novém roce 2012 a všem chovatelům hodně chovatelských a výstavních úspěchů a mazlíkům hlavně hodné páníčky.

ARCHÍV 2012

ARCHÍV 2011

ARCHÍV 2010

ARCHÍV 2009

ARCHÍV 2008

ARCHÍV 2007