31.12.2011 - ZíZí Top Bohemia Platina alias Zizinka dnes oslavila své 6. narozeniny-
24.12.2011 - KRÁSNÉ VÁNOCE všem mým přátelům a hodně štěstí v Novém roce 2012
 
21.12.2011 - Dnes oslavilo naše holčičí trio - Baccarka, Bagirka a Bansheenka - 2. narozeniny. Dostaly spoustu mňaminek a dárečků. Mám z holčiček velkou radost. Dvě z nich velmi úspěšně zakončily letošní výstavní sezonu. Děkujeme všem našim opravdovým přátelům za krásná přáníčka a také za podporu. Omlouvám se za absenci fotografií, ale nějak nestíhám.
26.11.2011 - Klubová výstava Annaberg-Buchholz - den první, Rozhodčí: Mgr. B. Ovesná
Dlouho jsem váhala jestli na tuto, letos už doopravdy poslední výstavu pojedu. Vloni touto dobou už ležel sníh a městečko Annaberg je už prakticky v horách. Nakonec jsem se rozhodla, že pojedu a počasí nám víc než přálo.
Baccarka se vystavila tento víkend naposledy v mezitřídě. Paní rozhodčí, která jí posuzovala poprvé se velmi líbila a proto získala známku Excellent 1, VDH, CYT.
Bagiráček se vystavoval v otevřené třídě, kde jí porazila starší fenka a tak získala krásné druhé místo se známkou Excellent 2, Res. VDH.

27.11.2011 - Klubová výstava Annaberg-Buchholz - den druhý, Rozhodčí: Yolanda Nagler-ISR.
Paní rozhodčí byla velmi pečlivá a přísná, u jiných plemen zadávala i známku dobrá. Vše dopadlo stejně jako den před tím.
Baccara- Excellent 1, VDH, CYT, Baghira-Excellent 2, Res. VDH
Tímto jsme letos doopravdy ukončily výstavní sezonu. Na další výstavu pojedeme až v únoru do Brna. A to už povezu jenom Baccarku, neboť budou holčičky obě ve stejné třídě a Baccarce chybí poslední CAC z nové výstavní sezony na dokončení českého šampionátu.

5.11.2011 - Mezinárodní výstava Praha-Letňany. Rozhodčí: RNDr. Jaroslava Ovesná
Na tuto výstavu jezdím pravidelně již několikátý rok, neboť pro nás bývá zpravidla zakončením výstavní sezony. Baccarku jsem přihlásila jako obvykle do mezitřídy a Bagirku do otevřené třídy. Obě třídy byly poměrně hodně početně zastoupeny krásnými fenkami. Holčičky se ale ani tentokrát neztratily. Baccarka v mezitřídě skončila na druhém místě za fenkou paní Bystrianské a Bagirka v silné konkurenci obsadila čtvrté místo.
Baccara: Výborná 2, Res.CAC
Baghira: Výborná 4
8.10.2011 - Mezinárodní výstava České Budějovice. Rozhodčí: Yuza Beradze
Na tuto výstavu jsem jela hlavně kvůli Baccarce, kdyby se zadařil potřebný CAC z mezinárodní výstavy. Když jsem ve 4 ráno viděla, jaké příšerné počasí na mě příroda přichystala, tušila jsem, že cesta nebude procházka růžovou zahradou. Testovala jsem navigaci v novém úžasném mobilu Samsung Galaxy S II a fungovala naprosto skvěle. Zato tma, liják a nulová viditelnost na klidu nepřidala. Naštěstí jsme cestu zvládly a dojely včas na výstaviště. Baccarku jsem přihlásila do mezitřídy a do otevřené Bagiráčka. Baccarka se krásně předvedla a vyhrála mezitřídu, získala tak v pořadí již třetího CACE. U Bagiráčka se panu rozhodčímu zdálo, že má kratší nožičky a tak se umístila na 5 místě se známkou Výborná.
Baccara: VÝBORNÁ 1, CAC, Baghira: Výborná
Výstava byla příjemná, i když jorci se začali posuzovat až téměř ve 13 hodin a v hale byla pekelná zima. Za Cace Baccarka dostala krásnou kokardičku. Moc se mě líbí a mám velkou radost. Za foto z kruhu děkuji Majdě a Ondrovi.
2.10.2011 - Krajská výstava Praha-Rychety. Rozhodčí Mgr. B. Ovesná. Letošní výstavní sezonu jsem si předsevzala splnit několik cílů a zatím se nám daří je plnit. Na tuto výstavu jsem přihlásila pouze Bagirku, protože Baccarka již titul Krajský vítěz má. Potřebovala jsem si po včerejšku spravit náladu. Počasí bylo naprosto úžasné. Lépe snad nebylo ani v létě. Bagiráček vyhrál svoji třídu se známkou Výborná 1, Vítěz třídy. Pak v porovnání s vítězkou z třídy otevřené, paní rozhodčí zadala titul právě Bagirce. Dostala krásný pohárek.
Výborná 1, Vítěz mezitřídy, Krajský vítěz
Mám velkou radost. Krajské a oblastní výstavy jezdíme málo, protože nechci holkám ničit krásnou dlouhou srst na trávě, ale oba tituly jsem pro holčičky chtěla. Máme splněno.
1.10.2011 - Klubová výstava CMKCHYT - Želiv. Rozhodčí: Zdeněk Kliment. Až do dnešního dne jsem na tohoto rozhodčího jezdila ráda. Po dnešním zážitku musím upřímně říct, se mu raději vyhnu obloukem. Na výstavu jsem se přihlásila prakticky jenom proto, že Baccarka splnila podmínky pro udělení titulu Klubový šampion CMKCHYT, tak jsem si jela pro pohár a když už jsem tam jela, přihlásila jsem i obě holčičky. Bagirku do mezitřídy a Baccarku do třídy vítězů. Když jsem viděla kdo s Baccarkou do třídy vítězů jde, jsem věděla, že nemám šanci vyhrát. "NO COMMENT". Kdo se vyzná, ví o čem  mluvím. Také to tak dopadlo. Baccarka Výborná 2, Res. CAC, což mě až tak nevadí, protože fena na prvním místě je už ČR šampionka a tudíž Baccarka takříkajíc CACE podědila. Tímto už má dva CACE. Situace, která nastala v mezitřídě mě ovšem opravdu vytočila. Pan Kliment je známý tím, že je hodně na pohyb. Moje holčičky se mu líbí a protože pěkně chodí, tak jsem si dělala naděje, že bychom se mohly umístit na nějakém přednějším místě. Mluvím tedy teď o Bagirce. V kruhu nás bylo nakonec 5 (původně 4, nechápu proč neplatí uzávěrka). Nastoupily jsme a po základním posouzení jsem si všimla, že minimálně dvě fenky jsou na tom s pohybem na štíru. No a pak se chodilo a chodilo a pan rozhodčí vybíral a vybíral a dával fenky odzadu na místa. Nakonec jsme v kruhu zbyly dvě. Pan rozhodčí dal na první místo druhou fenku. No a teď by asi člověk čekal, že já budu na místě druhém, ale omyl. V zápětí jsem zjistila, že na mě místo už nezbylo a tudíž moje fenka, která svedla boj o první místo se ocitla na posledním místě bez pořadí. Logika? A nebo pan rozhodčí neumí prostě počítat. Musím říct, že na výstavy jezdím už osmým rokem a s něčím takovým jsem se ještě nesetkala. Je to více než nespravedlivé. Na výstavu do Želiva víckrát nepojedu. Jsem velmi celým způsobem posuzování zklamaná a rozčarovaná a nutno podotknout, že nejsem sama, kdo takovýto způsob nechápe. Nakonec ani radost ze dvou krásných pohárů, které jsme dostaly - Baccarka za Res.CACE a za Klubového šampiona není žádná. Jinak velmi děkuji Hance Nefertiti a jejímu příteli za opravdu milou společnost. Za fotečky děkuji Majdě.
Dostal mě posudek Baccarky: "Elegantní fena se vším všudy"

24.9.2011 - Podještědská krajská výstava psů -Liberec - rozhodčí: Zdeněk Kliment
Na tuto výstavu jezdím
moc ráda již několik let. Tentokrát jsem přihlásila obě holčičky. Baghirku do mezitřídy a Baccarku do třídy vítězů. Obě vyhrály svojí třídu a odnesly si titul Výborná 1, Vítěz třídy. Obě holčičky nastoupily o titul Krajský vítěz. Nemohla jsem vést obě, protože šla s námi ještě fenka, která vyhrála otevřenou třídu, proto moc děkuji Anetě za pomoc. Krajského vítěze nakonec dostala Baccarka a odnesla si z kruhu i krásnou plaketku. Počasí nám přálo a tak jsme si výstavu, společně s přáteli moc užily a poznaly spoustu nových.
Baghira: Výborná 1, Vítěz mezitřídy
Baccara: Výborná 1, Vítěz třídy vítězů, Krajský vítěz
10.9.2011 - Oblastní výstava - Rokycany-Mýto, Rozhodčí: Miroslav Václavík
Na tuto výstavu jsem se přihlásila hlavně proto, že jsem chtěla pro Baccarku získat titul: Oblastní vítěz. Baghirka už ho získala na jaře. A povedlo se. Baccarka se představila ve třídě vítězů. Panu rozhodčímu se moc líbila a protože fenka v otevřené třídě nedostala titul Vítěz třídy, nemohla se tudíž zúčastnit soutěže o Oblastního vítěze a rovnou ho dostala Baccarka.
Hodnocení:
Výborná 1, Vítěz třídy, Oblastní vítěz.
3.9.2011 - Klubová výstava I.CZ terrier klubu - rozhodčí: František Polehňa - Mladá Boleslav
Na tuto výstavu jsem jela především proto, že jsem měla splněny s oběma holkama  klubové junior.šampiony a šampiony a právě zde se za tyto tituly dávali poháry. Každá dostala dva krásné poháry. Bagirku jsem nahlásila do mezitřídy, kam patří a bohužel si této třídy moc neužila. Vedla si náramně a skončila ve velké konkurenci na krásném druhém místě s ohodnocením:
Výborná 2 - Res. CAC. Baccarka ve třídě vítězů v konkurenci mnohem starších fen obsadila čtvrté místo a známku Výborná 4. Každá dostala ještě další krásný pohár, takže se naše sbírka dnes rozrostla o dalších 6 pohárů. Za fotečku Bagiráčka děkuji Majdě.
Když jsem odpoledne přijela domů, rozhodla jsem se, že už nebudu dále vystavovat Andarielku a ostříhala jsem jí. Její velké množství chlupů při koupání a balíčkování bylo pro nás obě utrpením. 

27.8.2011 - Mezinárodní výstava - Mladá Boleslav. Rozhodčí: Jakub Tvrdík - změna posuzovala Libuše Ubrová. Večer před výstavou mě napadlo dát do aut stan, co kdyby nás náhodou vzhledem k velkému vedru přesunuli ven. A stalo se, náš kruh byl venku. Ve stanu bylo příjemně i vzhledem k tomu, že to vypadalo, že začne každou chvíli pršet. Změnili nám rozhodčího místo pana Tvrdíka posuzovala rozhodčí Libuše Ubrová, která Baccarku ještě neviděla. Paní rozhodčí se velmi líbila, vyzdvihla zvláště velmi dobrou linii hřbetu a krku a hedvábnou srst. Paní rozhodčí byla přísná a zadávala i známky VD, Baccrka si nakonec odnesla známku Výborná 3, s vynikajícím posudkem. Baccarka dnes také splnila podmínky pro udělení titulu:
                                 
     Klubový šampion CMKCHYT

21.8.2011 - Národní výstava - Lipsko. Rozhodčí: Reinhard Ritz - D
Druhý den se konala Národní výstava. Naše plemeno se posuzovala až od 13 hodin a tak jsem nemusela jet příliš brzy ráno a mohla trošku dospat včerejší den. Původně měla posuzovat Monika Uhlíková ze Slovenska.
U kruhu bylo příšerně narváno plemeny, která se posuzovala před námi a tak bylo všechno ve stísněných podmínkách a velmi hektické. Já prošvihla včasný nástup do kruhu a v kruhu jsem se pak ještě potýkala se zamotaným vodítkem. Baccarka si nakonec odnesla druhé místo s tímto hodnocením. Excellent 2, Res. VDH.

20.8.2011 - Mezinárodní výstava - Lipsko. Rozhodčí: Armin Kriechbaumer - D
Tento náročný zahraniční víkend jsem vyrazila na dvoudenní výstavu do Lipska. Tentokrát jsem se rozhodla vracet zpět do Prahy, kvůli ostatním psím členům domácnosti. Přihlásila jsem jenom Baccarku do mezitřídy, kde měla v Německu svoji premiéru. Panu rozhodčímu, který je mimochodem sám autorem o tomto plemeni se Baccarka velmi líbila. Vyhrála svoji třídu a získala titul Výborná 1,VDH. Pak v porovnání s ostatními vítězkami jednotlivých tříd opět vyhrála a přidala si ještě titul CAC. Nakonec v porovnání s o mnoho starší fenkou z Ruska, ze třídy šampionů získala ještě i titul Res. CACIB.
Tímto se stala čekatelkou na titul Německý šampion. Mám velkou radost. Výstava byla moc pěkná, hlavně díky milým přátelům, se kterými jsem se zde setkala.
Takže shrnutí:
Excellent 1, VDH, CAC, Res. CACIB

20.8.2011 - Mezinárodní výstava - Lipsko. Rozhodčí: Armin Kriechbaumer - D
Tento náročný zahraniční víkend jsem vyrazila na dvoudenní výstavu do Lipska. Tentokrát jsem se rozhodla vracet zpět do Prahy, kvůli ostatním psím členům domácnosti. Přihlásila jsem jenom Baccarku do mezitřídy, kde měla v Německu svoji premiéru. Panu rozhodčímu, který je mimochodem sám autorem o tomto plemeni se Baccarka velmi líbila. Vyhrála svoji třídu a získala titul Výborná 1,VDH. Pak v porovnání s ostatními vítězkami jednotlivých tříd opět vyhrála a přidala si ještě titul CAC. Nakonec v porovnání s o mnoho starší fenkou z Ruska, ze třídy šampionů získala ještě i titul Res. CACIB.
Tímto se stala čekatelkou na titul Německý šampion. Mám velkou radost. Výstava byla moc pěkná, hlavně díky milým přátelům, se kterými jsem se zde setkala.
Takže shrnutí:
Excellent 1, VDH, CAC, Res. CACIB

13.8.2011 - Klubová výstava YTHKCHaJP - Kladno - rozhodčí RNDr. Jaroslava Ovesná
Na výstavy tohoto klubu jezdím moc ráda. Tentokrát však měla Baccarka velkou premiéru, prvně se představila ve třídě vítězů. Nakonec se měřila v kruhu o víc jak 2 roky starší fenkou a mě velmi potěšila věta paní rozhodčí, "že by si vyhrát zasloužily obě".
Baccarka si nakonec odnesla krásné ohodnocení Výborná 2, Res.CAC, s velmi pěkným posudkem.
Bagiráček se představil v mezitřídě, paní rozhodčí se velmi líbila a
proto třídu vyhrála a získala svůj první CAC a velmi pěkný posudek. Hodnocení: Výborná 1, CAC. Dostala krásný pohárek a i ona začala český šampionát krásy. Potkala jsem zde spoustu přátel a známých, kterým děkuji za milou společnost a podporu.

24.7.2011 - Dnes přišel potvrzený junioršampion Německa VDH i s diplomem.
Pro úplnost i diplom za junioršampiona CZ.

23.7.2011 - Krajská výstava Brno Žebětín, rozhodčí: Andráš Polgár. Na tuto výstavu jsem se přihlásila hlavně proto, že teď moc jiných výstav není a měla bych  velkou pauzu. Po předchozích vydatných deštích se mě tam ale moc nechtělo a do poslední chvíle jsem pořád váhala jestli jet a nebo nejet. Nakonec se vše vydařilo, cesta po šílené D1 proběhla bez komplikací, potkala jsem se opět se známými a poznala při čekání na závěrečné soutěže i nové od jiných plemen. Den to byl dlouhý, ale super. No a jak holky dopadly?
První se předvedla
Baccarka v mezitřídě, pan rozhodčí jí velmi chválil, zvláště vyzdvihl perfektní úhlení zadních končetin a i jinak se mu velmi líbila, proto mě ani příliš nepřekvapilo, že porazila ostatní konkurentky a získala tak známku: Výborná 1,Vítěz mezitřídy. Pak jsem šla s Baghirkou do otevřené třídy, kde měla jednu konkurentku. I ona se panu rozhodčímu líbila. Takže vyhrála třídu a dostala známku: Výborná 1, Vítěz třídy otevřené. Pak jsem s oběma holčičkama (každou jsem vedla v jedné ruce) šla o krajského vítěze. A toho dostala Baccarka. Takže nakonec si odnesla tento titul: Výborná 1, Vítěz mezitřídy, Krajský vítěz. Obě holčičky dostaly za vítěze mezitřídy medaili a Baccarka v závěrečném kruhu za krajského vítěze ještě pohárek. Mám radost, že máme další nový titul. Také děkuji panu rozhodčímu za perfektní posouzení i velmi milý přístup.
Na výstavě jsem testovala náš nový výstavní stan a zatímco Baccarka spinkala, Bagiráčka zaujaly berušky, které se usídlily nahoře a tak vznikly tyhle krásné fotky.

16.7.2011 - Národní výstava Mladá Boleslav - rozhodčí: B.Kowalska Malitka - PL
Po napůl probdělé noci, kdy nějaký pyroman zapálil před domem popelnici a odneslo to i auto parkující vedle, jsem ráno vyrazila na národní výstavu do Mladé Boleslavi. V hale bylo opět k padnutí. Naštěstí v našem kruhu se posuzovalo jenom naše plemeno a tak to šlo rychle, navíc bylo jorečků přihlášených málo.
Baccarka mě udělala obrovskou radost, neboť byla porvné v mezitřídě a získala známku Výborná 1 CAC a začala tímto šampionát ČR (v 18 měsících). Následně získala i titul: NÁRODNÍ VÍTĚZ tímto se jí otevřela možnost vystavovat se ve třídě vítězů, na většině výstav v ČR. Získáním titulu Národní vítěz také získala nový titul, který existuje od 1.7.2011 a sice:
                      čekatelství šampiona ČMKU -
CAC ČMKU.
Domů si odvezla medaili a krásný pohár. Foto nafotím příležitostně. Na výstavě nebyl čas a ani podmínky.
Bagiráček
se dnes prvně představil v otevřené třídě. Tuto třídu vyhrála, ale paní rozhodčí se zdála "tlustá" a proto dostala toto ohodnocení: Výborná 1. To jí ovšem stačilo na to, aby dokončila posledního klubového šampiona a získala nový titul: Klubový šampion I. CZ.
Děkuji paní rozhodčí za příjemné posouzení a přátelům, co nám drželi palce za milou společnost.

5.7.2011 - Andarielka dnes oslavila svoje 3. narozeniny. Děkujeme za krásná přáníčka.

22.6.2011 - Dostala jsem dnes z Německa milou zprávu a sice tu, že Baccarce je přiznán i klubový titul:
 
                                                 Německý juniorchampion KFT.
Mám z toho opravdu velkou radost. Štěstí bylo získat všechny 3 JCACE na výstavách pořádaných tímto klubem.

21.6.2011 - Baccarka dnes končí třídu mladých a její výstavní aktivity se přesouvají do mezitřídy. Bagiráčka zkusím v otevřené třídě.
Na loňské poslední výstavě jsem se o sobě dozvěděla, že prý neumím prohrávat. Přijde mě to dost vtipné. Dovolím si tedy malou bilanci:
Baccara Esta Quiquilla se v letošním roce ve třídě mladých celkem 13x vystavila na různých typech výstav (většinou mezinárodních, národních nebo klubových), posoudilo jí 13 rozhodčích různých národností, od kterých má perfektní posudky, z toho 10x zvítězila a 2x se umístila na druhém místě. Získala celkem 9 titulů CAJC, z toho 4 v Německu a 5x titul Nejlepší mladý (2x v Německu),1x Vítěz třídy mladých. Získala také tyto klubové tituly:
Klubový juniorchampion CMKCHYT
Klubový juniorchanpion I.CZ
Juniorchampion KFT (Německo)
Klubový champion YTKCHaJP
Klubový champion I.CZ
a dále 2 národní tituly:
JUNIORCHAMPION ČR.
JUNIORCHAMPION NĚMECKA

Baghira Esta Quiquilla, která přeskočila třídu mladých se v mezitřídě mezi o půl roku staršími fenkami také neztratila. Na celkem 12 výstavách v letošním roce jí posuzovalo 11 rozhodčích různých národností, s bezchybnými posudky. Téměř na každé výstavě se umístila mezi prvními 4 fenami.  2x získala titul Výborná 2, Res.CAC a 1x titul Výborná 1, Vítěz třídy, Oblastní vítěz. Také získala tyto klubové tituly:
Klubový juniorchampion CMKCHYT
Klubový juniorchanpion I.CZ
Klubový champion YTKCHaJP
Klubový champion CMKCHYT a chybí jí posledních pár bodů na titul Klubový champion I.CZ

19.6.2011 - Druhý den v Erfurtu. Přespaly jsme v hotelu kousek od výstaviště a moc jsme si to užily. Vedle byl velký park, kde se holčičky společně s holčičkami Evy vyřádily. S tolika jorky jsme všude budily velkou pozornost.
Mezinárodní výstava psů - Erfurt (Německo), rozhodčí Anne Klaas (Estonsko). Opět přísná rozhodčí, která pro známku VD nešla příliš daleko. Baccarka se opět krásně předvedla a opět získala titul:
Výborná 1, JCAC VDH, KFT. Tímto by v případě členství v německém klubu KFT, splnila podmínky pro udělení titulu Německý juniorchampion KFT. Bohužel se opět nechodilo o nejlepšího mladého jedince a ani v závěrečných soutěžích třída mladých nebyla otevřena. Víkend byl naprosto úžasný. Navázala jsem spoustu nových kontaktů s príma lidičkama z různých částí Evropy. Za příjemnou společnost i cestu autem, děkuji Evě Pítové, které tímto gratuluji k získání CACIBA.
Baccarka se tento víkend naposledy předváděla ve třídě mladých. Příští výstava už bude v mezitřídě. Bagiráčka zkusím do otevřené třídy a uvidím, jak se bude dařit.
Za tyhle 3 fotografie moc děkuji Evě. Vlevo je Baccarka a vpravo její krásná fenka  
Eternity de la Pam´Pommeraie
18.6.2011 - Národní výstava psů - Erfurt (Německo), rozhodčí Anne Sume (Estonsko)
Na tento zahraniční výstavní víkend jsem vyrazila s Evou Pítovou. Vyjížděly  jsme v  5 ráno. Cesta proběhla bez problémů a před 9 už jsme byly na místě a našly místo u kruhu. Paní rozhodčí byla velmi přísná a zadávala i známky VD. Vystavovala jsem jenom Baccarku. Velmi pěkně se předvedla a získala titul:
Výborná 1, JCAC VDH, KFT. Tímto splnila poslední podmínku pro udělení dalšího národního titulu:
                                                    
NĚMECKÝ JUNIORCHAMPION
Bohužel se nechodilo o nejlepšího mladého jedince a ani v závěrečných soutěžích třída mladých nebyla otevřena.

4.6.2011 - Národní výstava Klatovy, rozhodčí Yuza Beradze. Jelikož jsem musela nechat auto v servisu, kvůli blížící se STK, rozhodla jsem se na tuto výstavu nejet, přes nabídky přátel na spolujízdu. Po náročném výstavním maratonu od dubna, jsem raději zvolila odpočinek, neboť nás za 14 dní čeká náročný výstavní víkend v zahraničí a všechny si zasloužíme odpočinek a trošku toho dovádění v přírodě.

29.5.2011 - Želiv - klubová výstava ČMKCHYT. Rozhodčí: Olga Dolejšová. Na tuto výstavu jsem se vypravila už jen proto, že Bagirka potřebovala známku Výborná pro dokončení Klubového šampiona. Vzhledem ke konkurenci jsem si nedělala naprosto žádné naděje na umístění. Byla zde otevřená třída pro ostříhané pejsky a tak jsem z legrace přihlásila Zizinku, která si to po opravdu dlouhé výstavní pauze velmi užívala. Všechny holčičky si odnesly krásné posudky a známky Výborná. Bagiráček si odnesl 2 krásné poháry a diplom za tituly:
                                      Klubový Juniorchampion a Champion CMCHYT.

28.5.2011 - Lysá nad Labem - klubová výstava I.CZ klubu. Rozhodčí: Eva Letáčková. Baccarka nastoupila do třídy mladých mezi 9 dalších fen. Krásně se předvedla a opět vyhrála svoji třídu. Získala tak další titul: Výborná 1, CAJC a krásný pohár. Bagiráček se v mezitřídě umístil na krásném čtvrtém místě se známkou: Výborná 4. Obě fenky mají vynikající posudky.

22.5.2011 - Den druhý:Mezinárodní výstava Litoměřice, rozhodčí Olga Hrabáková.
Baccarka nastoupila do třídy mladých jako nejstarší ze všech a s překrásným posudkem a superlativy od paní rozhodčí si odnesla  známku:
Výborná 1, CAJC a posléze v porovnání s pejskem opět i titul Nejlepší mladý (BOJ). i když už prakticky dalšího CAJCE nepotřebujeme, mám velkou radost.
Dnes mi udělala velkou radost i Bagirka, která si v konkurenci 6 opravdu krásných a mnohem starších feneček v mezitřídě, vybojovala krásné čtvrté místo:
Výborná 4. Bagirka by se měla ještě vystavovat ve třídě mladých, ale rozhodně se v mezitřídě nenechává zahanbit.

21.5.2011 - Den první: Národní výstava Litoměřice. Posuzoval italský rozhodčí Claudio de Giuliano. Byl velmi přísný. Baccarka se opět vystavovala ve třídě mladých v konkurenci dalších 4 feneček si nakonec vybojovala krásné druhé místo: Výborná 2. Jsem velmi ráda, že první místo vyhrál někdo jiný, protože už dalšího CAJCE nepotřebujeme, ale vzhledem k tomu, že mám další výstavy dávno přihlášené a jedu na ně i kvůli Bagirce, tak Baccarku také vystavuji. Velkou radost mám i proto, že pan rozhodčí zadal v této třídě známku výborná, pouze prvním dvěma fenkám a ostatní se museli spokojit se známkou VD.
Bgiráček se vystavoval v mezitřídě, ve velmi silné konkurenci dalších 5 feneček. Nebyla dnes ve své kůži, cestou na výstavu v autě kňourala a měla i střevní problémy. Byla jsem ráda, že se nám v kruhu nepřihodila nějaká nehoda, nakonec skončila na pátém místě se známkou
Výborná.
Setkala jsem se s přáteli, přijela se za námi podívat i kamarádka Hanka, která si pořídila nové štěňátko, s kterým plánuje také výstavy. Moc se těším. Den jsme si príma užily, až na to příšerné vedro a to nás zítra čeká to samé znovu.

15.5.2011 - Baccarka ve svých 16 měsících oceněními na posledních 6 výstavách získala nárok na udělení dalšího titulu:
                                                            KLUBOVÝ ŠAMPION I. CZ

14.5.2011 - XX. mezinárodní výstava Praha-Letňany. Na tuto výstavu se každý rok velmi těším, zvláště proto, že jí mám kousek od bydliště. Přihlásila jsem opět Baccarku do třídy mladých a Bagiráčka do mezitřídy.Posuzovat měla rozhodčí z Polska Magdalena Swietoň. Velkým překvapením ráno po příjezdu na výstaviště, byla změna rozhodčího za pana Zdeňka Klimenta. Setkala jsem se zde se spoustu známých a kamarádů a přijel se na nás podívat i bráška Andarielky - Arísek. Mám velikou radost, protože se mě dnes podařilo to, o čem jsem ani nesnila. Baccarka se opět krásně předváděla a tak v konkurenci dalších feneček získala toto ohodnocení: Výborná 1, CAJC, posléze v porovnání s pejskem i titul Nejlepší mladý. A tak  Baccarka na 3 po sobě jdoucích výstavách získala opravdový titul:
                                                    JUNIOR CHAMPION České republiky.
Do mezitřídy jsem nastupovala s velmi krásnými fenkami, nedělala jsem si velké naděje a proto jsem velmi šťastná, že Bagiráček, který by se měl ještě vystavovat ve třídě mladých, zabojoval o nejvyšší příčku, po dlouhém rozhodování jí pan rozhodčí dal na druhé místo za velmi krásnou a vyzrálejší fenku. Hodnocení: Výborná 2- Res.CAC. Za fotečky moc děkuji Hance. Další foto zde:

7.5.2011 - Dnešní naštěstí krásnou sobotu jsem jela na oblastní výstavu do Kutné Hory. Je to na dlouhou dobu poslední výstava tohoto typu, na kterou jsem se vypravila.Hodinka cesty uběhla bez problémů, co mě ale opravdu nevyhovovalo po příjezdu na místo, je parkoviště u zámku Kačina, které je poměrně dost vzdálené od samotného objektu a musí se lesní cestou a ještě do kopce. Nebýt obětavé pomoci hodného mladíka, asi tam s tou klecí stojím doteď. Posuzoval slovenský rozhodčí Tibor Havelka a co mě tedy hodně vadilo, tak posouzení jorkšírského teriéra na zemi v trávě a pak absence jakéhokoliv ocenění za vítězství. Baccarka se umístila ve třídě mladých jako Výborná 2 a Bagiráček v mezitřídě si odnesl známku Výborná 1, Vítěz třídy a nakonec i titul Oblastní vítěz. Děkuji za fotečky Jani. Další foto zde:

30.4.2011 - Speciální výstava I.CZ klubu v Mladé Boleslavi. Na tuto výstavu jsem se velmi těšila, především proto, že jsem věděla, že se zde potkám se svými přáteli. Za úžasnou atmosféru opravdu moc děkuji. Kromě výstavy samotné, jsem měla přihlášené všechny 3 holčičky i na bonitaci, abych je uchovnila, i když zatím štěňátka neplánuji.
Baccarka se opět vystavovala ve třídě mladých a ve velké konkurenci si odnesla titul nejvyšší:
Výborná 1, CAJC, nakonec v porovnání s pejskem i  titul Nejlepší mladý.
Bagirka se předvedla v mezitřídě a ve velmi silné konkurenci vybojovala jako nejmladší ve třídě Výborná 2 - Res.CAC. Holčičky mě udělaly obě velkou radost, děkuji i panu rozhodčímu Otakaru Vondroušovi za velmi příjemné posouzení.
Po výstavě jsem s velmi krásným hodnocením všechny 3 holčičky úspěšně zbonitovala.

23-25.4.2001 - Tento velmi náročný víkend pro mě nezačal zrovna šťastně. Pečlivě jsem si nechala v servisu připravit auto, aby se mě nestal žádný malér a ráno při první cestě na výstavu do Drážďan jsem kousek od bydliště píchla pneumatiku. Mám na to smůlu a tak už mě to ani nepřekvapilo, než se mě podařilo vyřešit problém, bylo skoro 8 hodin a přede mnou 2 hodiny cesty. Ještě jsem trošku bloudila, protože navigace se rozhodla že jsou Drážďany 280 kilometrů a pořád mě cpala někam jinam, takže jsem na výstavu dorazila s velkým zpožděním na poslední chvíli, kdy už se posuzovali psi. Honem učesat a šup do kruhu. Vystavuji teď Baccarku ve třídě mladých a Bagiráčka, přestože by měla ještě několik měsíců nárok být taky v mladých hlásím do mezitřídy, abych si je mohla vystavovat sama.Výsledek myslím za ty útrapy stál:
2. Internationale Rassehunde-Ausstellung Dresden 2011
23.4.2011 – Judge: 
Brigitte Lichtenthaeler, D
Baccara Esta Quiquilla – Excellent 1 JCAC, Bester junghund
Anw.Dt.Jug.Ch.VDH
Baghira Esta Quiquilla – Excellent 3 (mezitřída)

Ale tím to nekončí, v neděli německý klub KFT pořádal klubovou výstavu, tentokrát se cesta obešla bez problémů a zde je výsledek:
Club show KFT Dresden – 24.4.2011
Judge
: Frau Margarete Huber (A)
Baccara Esta Quiquilla – Excellent 1 JCAC VDH, JCAC KFT, Bester junghund
Baghira Esta Quiquilla – Excellent 3 (mezitřída)

a aby toho nebylo málo, tak jsem na velkonoční pondělí jela na oblastní výstavu do Hořovic, zde posuzoval ing. Leoš Jančík:
Oblastní výstava Hořovice - 25.4.2011

Baccara Esta Quiquilla – Výborná 1, Vítěz třídy mladých
Baghira Esta Quiquilla – Výborná 1, Vítěz mezitřídy

 

27.3.2011 - Každý rok se poslední březnový víkend koná klubová výstava YTKCHaJP v hotelu Svornost v Dolních Počernicích. Moc jsem se na ní těšila hlavně proto, že se uvidím se svými přáteli, s kterými jsem většinou pouze v písemném nebo telefonickém kontaktu a taky proto, že holčičky účastí na této výstavě se známkou Výborná, splní poslední podmínku pro udělení titulu Klubový šampion YTKCHaJP. Na výstavě byla super atmosféra a možná i to přispělo k tomu, že jsem nastupovala do kruhu s Baccarkou v naprostém klidu a pohodě. Panu rozhodčímu se velmi líbila a nakonec si vybojovala nejvyšší příčku se známkou Výborná 1, CAJC a udělala první krůček k získání titulu Český juniorchampion. Bagiráčka jsem musela přihlásit do mezitřídy a tak mě v konkurenci 11 krásných fen potěšila známka Výborná. Děkuji panu rozhodčímu za krásné posudky. Díky těmto výsledkům obě holčičky získaly tyto nové tituly:
Baccara Esta Quiquilla -
Klubový juniorchampion I.CZ a klubový champion YTKCHaJP
Baghira Esta Quiquilla -
Klubový juniorchampion CMKCHYT a klubový champion YTKCHaJP


Za krásné fotečky děkuji kamarádce Hance: zde foto:

5.2.2011 - Dnešní sobotu jsem jela na letošní první výstavu do Brna. Jelikož jsem nejela svým autem, ale jako spolujezdec - děkuji Hani za perfektní společnost i bezpečnou jízdu - vzala jsem sebou jenom jednu fenečku a to Bagirku. Ve třídě mladých nás bylo přihlášeno 12 a samá o hodně starší zvířata. Proto jsem byla spokojená, když nás pan rozhodčí ing. Jančík vybral mezi 5 nejlepších fen s velmi krásným posudkem: 13 měsíční, výborná stavba těla, správné úhlení+pohyb, korektní struktura srsti+barvy, výborné předvedení. Bagirka se opravdu velmi pěkně předvedla a mám radost o to větší, protože minulou sezonu, jsem jí nevystavovala já a byla jsem zvědavá, jak bude se mnou chodit.
Po vystavení v kruhu jsem šla Bagiráčka vyvenčit, zničehonic se k nám přiřítil bulteriér a do holčičky se mě zakousnul, ta začala ječet, tak jsem jí honem popadla a vytáhla nahoru. Kolektiv výrostků, kteří na výstavišti měli několik těchto psů na volno se velmi dobře bavil, po prohlídce jsem zjistila, že má poraněnou nohu. Naštěstí nic vážného, ale zatím nedokážu odhadnout, jaký tato nepříjemnost bude mít dopad na její další chování. Opravdu nechápu, jak si může někdo dovolit takovéto plemeno, které bez jakéhokoliv varování hned útočí pustit na volno v areálu výstaviště, když je jasně stanoveno ve výstavním řádu, že pes musí být na vodítku. Nakonec jsem se dozvěděla, že co tam vlastně s tím psem vůbec lezu a místo omluvy jsem se dočkala jenom posměchu a urážek. I tací jsou někteří pejskaři.

22.1..2011 - Přidala jsem pár foteček Aríska. Děkuji za ně. Bohužel o bráškovi Amorkovi alias Spikeovi, nemám žádné informace.

Další foto   

 17.1.2011 - koupání Andarielky je vždycky velká práce. Vykoupat a vyfénovat jí, trvá i dvě hodiny. Focení jí pak už nebavilo.

15.1.2011 - za nějaký ten týden se chystáme na první letošní výstavu, tak jsem nafotila vykoupané holčičky. Prozatím Baccarku a Baghirku.

Baccarka - 1 rok
Další foto   

Arísek Esta Quiquilla - bráška Andarielky, nabízí možnost krytí. Jeho tatínek je krásný pejsek Ch.Frupper Inn Yoki-Go a Pussy z Jinonické Zahrady. Má velmi krásnou a kvalitní srst, která mu bez balíčkování narostla v roce na zem a krásné syté barvy. Ideální velikost a povaha. Případní zájemci, prosím pište na e-mail: tulipp@seznam.cz

*** Pár fotografií holčiček při hře ***

Další foto   

 

 **** Všem přátelům v Novém roce přeji hodně štěstí, zdraví, lásky a úspěchů ****


ARCHÍV 2012

ARCHÍV 2010

ARCHÍV 2009

ARCHÍV 2008

ARCHÍV 2007